PVC-DÖRRAR

HÖGKVALITATIV YTTERDÖRR ÄR ETT VISITKORT FÖR VARJE HUS OCH EN SÄKERHETSVAKT.

DRUTEX erbjuder moderna och stiliga dörrar med stor funktionalitet. Deras rika färgskala, olika fyllningar, moderna beslag och många andra extra tillbehör gör att dörrarna passar perfekt till varje byggnadsarkitektur och inredningsdesign. Vi erbjuder både klassiker med tidlös form och lösningar som hänvisar till mer modern design. Med våra produkter skapar du enkelt projekt som överstiger alla möjliga förväntningar.

BESKRIVNING:

IGLO ENERGY PVC-dörr med GL SYSTEM är en nyhet på den polska marknaden och finns endast hos DRUTEX S.A. Profil med fem kammare (tillverkad endast av en ny råvara) och modern design gör att IGLO ENERGY dörren är energisnåla, estetiska och ovanligt funktionella utan att förlora sin fin design. Dörrens utmärkta värmeisolering beror på b.la. högkvalitativa konstruktionskomponenter, en speciellt designat aluminiumtröskel med bruten köldbrygga och ett innovativt tätningssystem. Det är världens första lösning där man använder sig av en central tätning av skummad EPDM-gummi. HAPS P700 gångjärn av strängsprutad aluminium på PVC-dörrar garanterar också hög hållbarhetsgrad. Ett rikt urval av dörrfyllningar gör att dörrar kan anpassas efter byggnadrns arkitektur och klarar alla kunders krav.

FÖRDELAR:

 • Tidlös design, utmärkta estetiska värden, funktionaliteten på den högsta nivån och, först och främst, innovativa lösningar inom energisparande gör att IGLO ENERGY dörren sätter trender på den globala byggmarknaden.
 • Gångjärn av strängsprutad aluminium garanterar hög hållbarhetsgrad
 • Innovativa och unika egenskaper beror på ett modernt tätningsystem. IGLO ENERGY dörren utrustas med tre tätningar. Förutom EPDM tätning har en extra tätning av skummad EPDM-gummi använts på profilens inre och yttre del. Det garanterar lägre värmegenomgångskoefficient och bästa parametrar för vattentäthet och luftgenomsläpplighet. Den nya tätningen, tillgänglig endast hos DRUTEX, är patentsökt som den första sådana lösningen i världen.
 • PVC-dörrens 3-punkts spanjolettlås och beslag från välkänd tillverkare MACO garanterar en hög säkerhetsgrad.

BESLAG:

 • IGLO ENERGY PVC-dörren utrustas med de mest moderna Z-TF MF-BO dörrlåsen från välkänd tillverkare MACO. Z-TF MF-BO 3-punkts lås har två extra multifunktionstrycksfall och två stålkolvar.
 • De multifunktionstrycksfallen gör att du får ett optimalt och konstant tryck på hela dörrhöjden! När dörren har låsts hålls dörrbladet omedelbart i tre punkter.
 • När nyckeln har vridits reglas dörren med båda två stålkolvar som finns i låskassett med multifunktionstrycksfall och med en massiv regel som finns i huvud låskassett.
 • En enkel justering på låsstolpen möjliggör en flexibel tryckanpassning på dörrbladet.
 • Z-TF lås kan monteras tillsammans med låssystem med symmetriska elslutbleck. Dörrens varje trycksfall kan hållas av elslutbleck. Som regel behövs det bara tre ledningar som samtidigt överför strömsignal till alla tre elslutbleck. Ledning, tillgänglig också som ett knippe, ska läggas vid eller i dörrens ram. Kablaget som behövs för att öppna dörren är vanligtvis tillgängligt på byggplatsen och ska bara anslutas till elslutbleckens ledningsknippe.

FÄRGER:

BESKRIVNING:

IGLO5 PVC-entrédörr med GL SYSTEM (karmdjup: 70 mm).
IGLO5 entrédörren med GL SYSTEM (tillverkad endast av en ny råvara) är perfekt för alla som varken vill kompromissa med estetik eller tekniska egenskaper. Den moderna IGLO5 PVC-dörren är en blandning av stil, innovativa lösningar, funktionalitet och hög säkerhetsgrad. Den är helt enkelt ett visitkort för ditt hus, din stil, estetik och innovation. DRUTEX:s dörrar har moderna fyllningar som passar till den mest krävande kundens hus- eller lägenhetsarkitektur och karaktär. DRTUTEX erbjuder fyllningar i både modern och traditionell form som passar varje husstil. En rik färgskala, olika mönster på fyllningar och tillbehör gör att var och en kan hitta en dörr som uppfyller alla förväntningar och föreställningar.

FÖRDELAR:

 • Modernt utseende, avrundade profilinjer och justerbar form
 • Profil med flera kammare samt ram- och bladdjup upp till 70 mm bidrar till otroligt bra värmeisolering.
 • Med stora förstärkningskammare kan du använda en armering som garanterar en lämplig stabilitet.
 • Både handtag, dörrvred och draghandtag kan användas.
 • PVC-dörrens stora säkerhetsgrad garanteras av 3-punkts spanjolettlås med hakreglar.
 • Tre gångjärn på dörrbladet gerstörre bärförmåga och långvarigt bruk.

BESLAG:

IGLO 5 PVC-dörren standardutrustas med beslag från en välkänd tillverkare MACO. Det skyddar mot inbrott inte bara i dörrens mittstycke utan också i dess övre och nedre ramstycke. Ytterdörrar kan även reglas på fem punkter och därifrån kommer namnet flerpunktslås.

Du kan alternativt välja Z-TF MF-BO dörrlås från MACO. Z-TF MF-BO 3-punkts lås utrustas med två extra multifunktionstrycksfall och två stålkolvar.

De multifunktionstrycksfallen gör att du får ett optimalt och konstant tryck på hela dörrhöjden! När dörren har låsts hålls dörrbladet omedelbart i tre punkter.

När nyckeln har vridits reglas dörren med både två stålkolvar som finns i låskassett med multifunktionstrycksfall och med en massiv regel som finns i huvud låskassett.

En enkel justering på låsstolpen möjliggör en flexibel tryckjustering på dörrbladet.

Z-TF lås kan monteras tillsammans med låssystem med symmetriska elslutbleck. Dörrens varje trycksfall kan hållas av elslutbleck. Som regel behövs det bara tre ledningar som samtidigt överför strömsignal till alla tre elslutbleck. Ledning, tillgänglig också som ett knippe, ska läggas vid eller i dörrens ram. Kablaget som behövs för att öppna dörren är vanligtvis tillgängligt på byggplatsen och ska bara anslutas till elslutbleckens ledningsknippe.

IGLO ENERGY CLASSIC FÄRGER:

BESKRIVNING:

Energisnåla IGLO 5 med fem kammare och IGLO ENERGY med sju kammare tilt/slide skjutdörr är en modern lösning som utgör ett alternativ till balkonger med vanliga pardörrar.
Dörren tillverkas av eleganta, avrundade GL System profiler som garanterar stilig, modern och tidlös design. Till skillnad från standardlösningar är det lätt att öppna dörren utan någon ansträngning. Tilt/slide skjutdörrsbladen sitter på två oberoende golvskenor som täcker varandra, vilket förbättrar användarkomfortkänsla och funktionalitet. Tilt/slide skjutdörren med IGLO 5 och IGLO ENERGY system kan också förekomma med bärande takskena som gör att du kan skjuta dörrblad utan att tilta den, en perfekt lösning i små rum. Du kan styra dörrblad med speciella beslag från välkända tillverkare GU (för IGLO 5 systemet) och MACO (för IGLO ENERGY systemet). Då befinner sig rullande detaljer, s.k. hängrullar på det övre ramstycket (i motsatts till tilt/slide standardsystem) medan på det undre ramstycket finns golvskenor och de detaljer som stabiliserar dörrbladets spårbana. Dörrens aluminiumtröskel med bruten köldbrygga garanterar höga värmeisoleringsparametrar. Dörren kan utrustas med tvåsidigt handtag, låsbart handtag och RC2N inbrottsäkra beslag som bidrar till en hög säkerhetsnivå.

FÖRDELAR:

 • avrundade GL System profiler ger en elegant och modern design
 • dörrens flerpunktsbeslag garanterar hög täthet,
 • mångsidig användning – du kan montera tilt/slide skjutdörr på balkong utan tak;
 • högkvalitativt beslag med fyra säkerhetslåstappar betyder en hög säkerhetsgrad;
 • du kan beställa en brytskydd tilt/slide skjutdörr med RC2N inbrottsäkra beslag;
 • modernt automatiskt beslag gör det lättare att öppna och stänga dörrrn som förbättrar funktionalitet
 • dörrblad skjuts flytande och tyst för bättre användarkomfort
 • med många färger att välja på har du en enorm frihet när du inreder ditt hem
 • eftersom du kan utföra större konstruktioner får du inreda rummet hur än du vill
 • stora glasytor släpper in mer dagljus som gör dina rum utmärkt soliga

BESLAG:

Tilt/slide skjutdörren med IGLO 5 och IGLO ENERGY system utrustas med det mest moderna beslaget från välkända tillverkare GU och MACO. Med detta nya beslag kan du uppställa dörrblad parallelt och samtidigt låsa det. På det sättet kan luftutbyte pågå även när du inte är hemma vilket gör att du kan vädra rummet utan att öppna dörren. Med det nya beslagssystemet öppnas och stängs dörren otroligt lätt vilket bidrar till större användarkomfort. Den nya tekniken med skenbåge gör att hängrullar lätt kan ställas från tilta till öppna (skjutna) läget och tvärtom. Med ergonomiskt aluminiumhandtag kan du göra allt med bara en hand vilket förbättrar fönsters- och dörrfunktionalitet.

FÄRGER:

 

BESKRIVNING:

IGLO-HS dörren är en modern lyft- och glid-konstruktion med en elegant design och användarkomfort. Systemet baseras på DRUTEX:s egna teknik för lyft- och glidprofiler och är den bästa lösningen för att utföra moderna stora terrass- och balkonginglasningar.
Med detta system kan du även konstruera inglasningar med den maximala ytan på 6500 × 2600 mm, vilket garanterar mer ljus och luftig inredning med stabil, funktionell och lätt konstruktion.
Ett speciellt anpassat beslag med två oberoende golvskenor gör att det inte krävs någon större kraft för att skjuta det enorma dörrbladet. Systemet utrustas dessutom med speciella tätningslister i velour på dörrens ram och blad som inte erbjuds av andra dörr- och fönstertillverkare. De är populära bland världens biltillverkare och låter dig spara energi och få bättre ljudisolering.
Dörren utrustas med en låg aluminiumtröskel som eliminerar hinder i gångstråket och kan sättas i jämnhöjd med golvet. En speciell konstruktion på värmeisolerad tröskel och förstärkningsprofiler förbättrar värmeisolering och motverkar köldbryggor.
Högklassiga profiler, rika färger och eleganta detaljer gör att dörren med HS lyft- och glidsystem har en unik design och karaktär. Aluminiumhandtag och handtagspaket med trycke och dragknopp understryker systemets unika stil. Genom att blanda olika modeller och färger kan du skapa din egen individuell design.

SNITT:

 • En stålförstärkning i tätningslister
 • Moderna tätningslister i velour som garanterar bättre isolering
 • Tätningslist med extra isolering
 • Ramen tillverkad av högkvalitativa profiler endast i en ny råvara med djup på 194 mm.
 • EPDM tätning
 • Takskenan som skyddar mot att dörrbladet lyfts
 • En speciell stabiliserande profil, s.k. hängrullar
 • PVC-tröskel med en förstärkning i aluminium med höjd på 60 mm (s.k. värmeisolerad tröskel)
 • Maximal glasningspaket upp till 48 mm
 • Dörrbladet tillverkas av högkvalitativa profiler med sju kammare endast i en ny råvara med djup på 82 mm.
 • En stor aluminiumförstärkning med en dubbel bruten köldbrygga som bidrar till dörrens hållbarhet, stabilitet och minskar värmegenomgångskoefficient.

FÖRDELAR:

 • Modern design med en möjlighet att skapa stora inglasningar vilket garanterar maximalt ljusinsläpp.
 • Utmärkt funktionalitet och användarkomfort garanteras av profilens och systemets avancerade teknik.
 • Lätt och tät konstruktion med ett speciellt designat skensystem och EPDM tätning i velour som erbjuder perfekta tekniska parametrar och förebygger att tätningen klibbar fast i låg temperatur. Sådan tätning används i stor omfattning av världens största biltillverkare.
 • Den stabila konstruktionen garanterar säkerhet även om dörrbladet väger upp till 400 kg.
 • Elegant och modern design med olika färger och tillbehör, t.ex. låg tröskel, draghandtag samt in- och utvändigt dörrhandtag.
 • En perfekt lösning för energisnåla och passiva hus där en stor glasyta släpper in mycket dagljus och förbättrar rummets värmeparametrar.

BESLAG:

IGLO-HS system med lyft- och glidbeslag med aluminiumtröskel. Vi erbjuder också lyft- och glidbeslag med en låg varm tröskel som eventuellt kan utrustas med ett aluminiumöverdrag.
Aluminiumhandtag, draghandtag och dörrvred understryker dörrens unika stil. Genom att sammanställaolika modeller och färger kan du skapa din egen design.

FÄRGER:


TILLBEHÖR:

TILLBEHÖRTrösklar – vi erbjuder en varm aluminiumtröskel med bruten köldbrygga som skyddar mot fastfrysning och begränsar värmeförluster. Låg tröskel garanterar utmärkt funktionalitet.

 

DörrhandtagDörrhandtag och draghandtag– i vårt sortiment finns dörrhandtag, draghandtag och dörrvred i olika färger och mönster. Med så stort sortiment kan ditt hems entré få en individuell och elegant karaktär som passar din smak.


HAR DU FRÅGOR? SKRIV TILL OSS

E-postadressen (obligatoriskt)

Meddelandets innehåll

Comments are closed.