PVC-FÖNSTER

DRUTEX ÄR DEN STÖRSTA PVC-FÖNSTER OCH -DÖRR TILLVERKAREN I EUROPA

Drutex:s och Dobroplast:s PVC-fönster och dörrar har designats för att nöja kunder med sina moderna egenskaper som är ett uttryck för avancerad teknik och marknadens höga krav.

 

IGLO ENERGY BESKRIVNING:

Det nya IGO ENERGY fönstret är Drutex:s originella produkt som har designats för att nöja kunder med sina moderna egenskaper som är ett uttryck för avancerad teknik och marknadens höga krav. IGLO ENERGY har den lägsta värmegenomgångskoefficienten Uw = 0,6 W/(m2K)* på marknaden. Det sätter ett absolut rekord inom energisnåla fönster som bekräftar utmärkt värmeisolering. Fönstret har ett innovativt tätningssystem som endast är tillgängligt hos DRUTEX S.A. och garanterar de bästa energisnåla parametrarna. Det är världens första lösning där man använder sig av en central tätning av skummad EPDM-gummi. Med IGLO ENERGY investerar du i högkvalitativa och mest energisnåla fönster. Fönstret kan behålla värme i varje hus oavsett väderförhållanden.
*för fönstret med mått på 1230 mm x 1480 mm (ruta Ug=0,3 W/(m2K) med Swisspacer mellanlist, förstärkning av glasfiber.

IGLO ENERGY SNITT:

 • GL SYSTEM A-klass profiler med 7 luftkammare (endast av en ny råvara) med karmdjup på 82 mm och 96 mm samt utvändigt avrundade fönsterbladen.
 • Systemet har en central tätning av skummad EPDM-gummi med den lägsta värmegenomgångskoefficienten Uw = 0,6 W/(m2K)*
 • Marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar.
 • Silber-Look ytbehandling, spanjoletts linjära fåror och dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik.
  Tillgängligt alternativ: lösningar med inbrottsklass RC 2N
 • Vi erbjuder också glaskassetter med en, två eller tre kammare med inglasnings maximala bredd på 48 mm, Ug=0,5 W/(m2K).
 • Du kan även välja ny generation rutor med kryptonfyllning och lågemissionsskikt med värmegenomgångskoefficient som kan uppgå till Ug=0,3 W/(m2K).
  Fönstret standardutrustas med en ruta med två kammare, glastjocklek på 4 mm (4/18/4/18/4) och värmegenomgångskoefficient Ug=0,5 W/(m2K).
  Större glaskammare – överlapp (21 mm) som förbättrar linjär koefficient.
  Fönstret standardutrustas med stålmellanlist. Du kan även välja Swisspacer mellanlist som minskar värmeförluster.
 • 5 Den stora mellersta kammaren garanterar en lämplig stabilitet. Du kan välja mellan två förstärkningstyper: stål eller glasfiber.

FÖRDELAR MED IGLO ENERGY:

 • Tidlös design, utmärkt estetik, funktionalitet på den högsta nivån och, först och främst, innovativa energisnåla lösningar gör att IGLO ENERGY fönstret sätter trender på den globala byggmarknaden.
  IGLO ENERGY fönster med 7 kammare och GL SYSTEM profiler med karmdjupet på 82 mm och en utvändigt avrundad form får fönstret se mer stiligt och sofistikerat ut.
 • Fönstrets karakteristiska egenskaper är utmärkt värmeisolering som gör att det är en bra lösning för passiva och energisnåla hus. Fönstret har följande värmegenomgångskoefficient för förstärkning av:
  glasfiber: Uw= 0,6 W/(m2K)*
  stål: Uw= 0,79 W/(m2K)*
  Värmegenomgångskoefficient för karmarna Uf= 0,9 W/(m2K)
 • Stål- eller glasfiberförstärkning på fönsterram och -båge gör fönstret mer styvt, stabilt och skyddar mot deformationer.
  Utmäkt ljudisolering Rw= 32-35 dB
  Det innovativa tätningssystemet gör fönstret mer innovativt och unikt. IGLO ENERGY utrustas med tre tätningar. Förutom EPDM tätning har en extra tätning av skummad EPDM-gummi använts på profilens inre och yttre del. Det garanterar lägre värmegenomgångskoefficient och bästa parametrar för vattentäthet och luftgenomsläpplighet. Den nya tätningen, tillgänglig endast hos DRUTEX, är patentsökt som den första sådana lösningen i världen.
  Lätta glaskassetter med utmärkt värmegenomgångskoefficient ger dig en möjlighet att skapa olika fönsterkompositioner.
  Marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar garanterar den högsta säkerhetsnivån som det perfekta inbrottsskyddet.
 • Många färger tillgängliga i 29 Renolit foliers kulörer
 • Eleganta aluminiumhandtag med mjuka linjer understryker profilens moderna design
 • Fint och estetiskt. Blandning av avancerade och energisnåla lösningar med ovanlig och elegant estetik. Det är en ny produkt för de krävande kunder som letar efter DE BÄSTA FÖNSTREN.

IGLO ENERGY FÄRGER:

IGLO ENERGY RUTOR:

 • Varje IGLO ENERGY fönster standardutrustas med treglaskassett.
 • Standardglaskassetten består av två thermfloat (med mjuk beläggning) rutor med tjocklek på 4 mm, stålmellanlister med bredd på 18 mm och en float ruta med tjocklek på 4 mm. Utrymmet mellan rutorna fylls med argongas för att få lägre värmegenomgångskoefficient. Vi erbjuder också glaskassetter med en, två eller tre kammare med glasnings maximala bredd på 48 mm, Ug=0,5W/(m2K).
 • Du kan även välja ny generation glaskassetter med lågemissionsskikt som har följande värmegenomgång: Ug=0,3 W/(m2K).
 • Hos DRUTEX S.A. kan du dessutom individuellt välja lämpliga glaskassetter beroende på dina behov och preferenser för ljudisolering, ljusinsläpp och inbrottssäkerhet. Hos oss kan du också ändra dina glaskassetter till float, antisol, reflektfloat, ornament, säkerhetsglas, inbrottssäkert glas.

IGLO ENERGY BESLAG:

MACO MULTI MATIC KS beslagmed två säkerhetslåstappar på fönstrets hela båge försvårar inbrott och gör att du kan justera trycket som fönstrets täthet beror på. Silber-Look ytbehandling, spanjoletts linjära fåror samt dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik. Alternativa lösningar med inbrottsklass RC 2N finns.

Steglös höjdjustering av lyftbeslag integrerat med handtagsspärr bidrar till att fönstret öppnas och stängs smidigt. Lyftbeslaget hakar inte upp sig och arbetar flytande därför att det inte längre har några tänder. Standardbeslag utrustas med en spärr som skyddar mot att handtaget inte läggs fel och lyftbeslag som garanterar att du kan ställa fönsterbåge i ett önskat läge utan ansträngning även om den är tung.

Beroende på beslag kan fönster uppdelas i följande typer:

 • Underkantshängt fönster (tilt-funktion) – utrustas med ett tiltbeslag och som alternativ med inbrottsskydd efter kundens behov.
 • Sidohängt fönster (turn-funktion) – förutom standardfunktionen gör lyftbeslag lättare att stänga fönsterbågen, vilket bidrar till användarkomfort. Beslaget utrustas med två inbrottsskydd och gör det möjligt att ställa bågen rätt genom att ställa in den i tre plan. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.
 • Underkantshängt och sidohängt fönster (tilt/turn funktion) – utrustas med vår senaste nyhet som är mikroventilation i vädringsläge, dvs. 10-13 mm öppning som gör luftutbyte snabbare; lyftbeslag som underlättar att stänga fönsterbågen, en spärr som skyddar handtaget mot felaktigt läge och samtidigt gör att fönsterbågen inte kopplas ifrån beslaget, vilket rejält bidrar till användarkomfort.

IGLO ENERGY CLASSIC BESKRIVNING:

Det nya IGO ENERGY Classic fönstret är Drutex:s originella produkt som har designats för att nöja kunder med sina moderna egenskaper som är ett uttryck för avancerad teknik och marknadens höga krav. IGLO ENERGY Classic är en produkt som har den lägsta värmegenomgångskoefficienten på marknaden. Det sätter ett absolut rekord inom energisnåla fönster som bekräftar bra värmeisolering. Fönstret har ett innovativt tätningssystem som endast är tillgängligt hos DRUTEX S.A. och garanterar de bästa energisnåla parametrarna. Det är världens första lösning där man använder sig av en central tätning av skummad EPDM-gummi. Med IGLO ENERGY Classic investerar du i högkvalitativa och mest energisnåla fönster. Fönstret kan behålla värme i varje hus oavsett väderförhållanden.

IGLO ENERGY CLASSIC GENOMSKÄRNING:

 • GL SYSTEM profiler med 7 luftkammare med karmdjup på 82 mm (endast av en ny råvara).
 • Systemet har en central tätning av skummad EPDM-gummi med den lägsta värmegenomgångskoefficienten.
 • Marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar.
 • Silber-Look ytbehandling, spanjoletts linjära fåror och dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik.
  Tillgängligt alternativ: lösningar med inbrottsklass RC 2N
 • 4 Vi erbjuder också glaskassetter med en, två eller tre kammare med glasnings maximala bredd på 48 mm, Ug=0,5 W/(m2K).
 • Du kan även välja ny generation rutor med kryptonfyllning och lågemissionsskikt med värmegenomgångskoefficient som kan uppgå till Ug=0,3 W/(m2K).
  Fönstret standardutrustas med en ruta med två kammare, skivans tjocklek på 4 mm (4/18/4/18/4) och värmegenomgångskoefficient Ug=0,5 W/(m2K).
  Större glaskammare – överlapp (21 mm) som förbättrar linjär koefficient.
  Fönstret standardutrustas med stålmellanlist. Du kan även välja Swisspacer mellanlist som minskar värmeförluster.
 • Den stora mellersta kammaren garanterar en lämplig stabilitet. Du kan välja mellan två förstärkningstyper: stål eller glasfiber.

FÖRDELAR MED IGLO ENERGY CLASSIC:

 • Tidlös design, utmärkt estetik, funktionalitet på den högsta nivån och, först och främst, innovativa energisnpla lösningar gör att IGLO ENERGY Classic fönstret sätter trender på den globala byggmarknaden.
 • IGLO ENERGY Classic fönster med 7 kammare och GL SYSTEM profiler med karmdjupet på 82 mm och avrundad form får fönstret att se mer stiligt och sofistikerat ut.
 • Fönstrets karakteristiska egenskaper är de perfekta värmeisoleringsparametrar som gör att det är en utmärkt lösning för passiva och energisnåla hus.
 • Stål- eller glasfibersförstärkning på fönsterram och -båge gör fönstret mer styvt, stabilt och skyddar mot deformationer.
 • Utmärkt ljudisolering Rw= 32-35 dB
 • Innovativa och unika egenskaper beror på ett modernt tätningssystem. IGLO ENERGY Classic utrustas med tre tätningar. Förutom EPDM tätning har en extra tätning av skummad EPDM-gummi använts på profilens inre och yttre del. Det garanterar lägre värmegenomgångskoefficient och bästa parametrar för vattentäthet och luftgenomsläpplighet. Den nya tätningen, tillgänglig endast hos DRUTEX, är patentsökt som den första sådana lösningen i världen.
 • Lätta glaskassetter med utmärkt värmegenomgångskoefficient ger dig en möjlighet att skapa olika fönsterkompositioner.
 • Marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar garanterar den högsta säkerhetsnivån och det perfekta inbrottsskyddet.
 • Många färger tillgängliga i 29 Renolit foliers kulörer
 • Eleganta aluminiumhandtag med mjuka linjer understryker profilens moderna design.
 • Fint och estetiskt. Blandning av avancerade och energisnåla lösningar med ovanlig och elegant estetik. Det är en ny produkt för de krävande kunder som letar efter DE BÄSTA FÖNSTREN.

IGLO ENERGY CLASSIC FÄRGER:

IGLO ENERGY CLASSIC RUTOR:

 • Varje IGLO ENERGY Classic fönster standardutrustas med treglaskassett.
 • Standardglaskassetten består av två thermfloat (med mjuk beläggning) rutor med tjocklek på 4 mm, stålmellanlister med bredd på 18 mm och en float ruta med tjocklek på 4 mm. Utrymmet mellan rutorna fylls med argongas för att få lägre värmegenomgångskoefficient. Vi erbjuder också glaskassetter med en, två eller tre kammare med glasnings maximala bredd på 48 mm, Ug=0,5W/(m2K).
 • Du kan även välja ny generation glaskassetter med lågemissionsskikt som har följande värmegenomgång: Ug=0,3 W/(m2K).
 • Hos DRUTEX S.A. kan du dessutom välja lämpliga glaskassetter individuellt beroende på dina behov och preferenser för ljudisolering, ljusinsläpp och inbrottssäkerhet. Hos oss kan du också byta ut dina glaskassetter till float, antisol, reflektfloat, ornament, säkerhetsglas eller inbrottssäkert glas.

IGLO ENERGY CLASSIC BESLAG:

MACO MULTI MATIC KS beslaget med två säkerhetslåstappar på fönstrets hela båge försvårar inbrott och gör att du kan justera trycket som fönstrets täthet beror på. Silber-Look ytbehandling, spanjoletts linjära fåror samt dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik. Alternativa lösningar med inbrottsklass RC 2N finns.

Steglös höjdjustering av lyftbeslag integrerat med handtagsspärr bidrar till att fönstret öppnas och stängs smidigt. Lyftbeslaget hakar inte upp sig och arbetar flytande därför att det inte längre har några tänder. Standardbeslag utrustas med en spärr som skyddar mot att handtaget inte läggs fel och lyftbeslag som garanterar att du kan ställa fönsterbåge i ett önskat läge utan ansträngning även om den är tung.

Beroende på sina beslag kan fönster uppdelas i följande typer:

 • Underkantshängt fönster (tilt-funktion) – utrustas med ett tiltbeslag och även med inbrottsskydd efter kundens behov.
 • Sidohängt fönster (turn-funktion) – förutom standardfunktionen gör lyftbeslag lättare att stänga fönsterbågen, vilket bidrar till användarkomfort. Beslaget utrustas med två inbrottsskydd och gör det möjligt att ställa bågen rätt genom att ställa in den i tre plan. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.
 • Underkantshängt och sidohängt fönster (tilt/turn-funktion) – utrustas med senaste nyhet som är mikroventilation i vädringsläge, dvs. 10-13 mm öppning som gör luftutbyte snabbare; lyftbeslag som underlättar att stänga fönsterbågen, en spärr som skyddar handtaget mot felaktigt läge och samtidigt gör att fönsterbågen inte kopplas ifrån beslaget, vilket rejält bidrar till användarkomfort.

IGLO5 BESKRIVNING:

PVC-fönster med GL SYSTEM profil är ett system med 5 kammare, ramdjupet på 70 mm och yttre tätning.

DRUTEX S.A. har designat den varma GL SYSTEM profilen för kunder som uppskattar estetiska och moderna fönster. Profilen med fem kammare med en lämplig ram- och glastätning garanterar en perfekt värmeisolering Uw = 0,95 W/(m2K). IGLO5 PVC-fönster är tillgängliga i olika former och har avrundade profilinjer enligt de nyaste trenderna på den PVC-fönstermarknaden. Med GL SYSTEM kan vi erbjuda våra kunder fönster som uppfyller alla funktionella och höga estetiska krav. Systemet är tillgängligt med halvinfällt design med ramens djup på 70 mm och bågens djup på 80 mm.

IGLO5 SNITT:

 • PVC-fönstrets profil med fem kammare (tillverkas endast av en ny råvara) med karmdjupet på 70 mm som garanterar en utmärkt värme- och ljudisolering
 • en unik form och EPDM tätning placerad i speciella kanaler och spår ger en optimal isolering och långvarig användning
 • marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar.
 • Silber-Look ytbehandling, spanjoletts linjära fåror och dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik.
 • Tillgängligt alternativ: lösningar med inbrottsklass RC 2N
 • en modern design enligt fönstermarknadstrender
 • ett brett urval av glaskassetter
 • dolda glaslister
 • den stora mellersta kammaren garanterar en lämplig stabilitet
 • karmens flata inre yta gör det lättare att montera PVC-fönster på ett rätt sätt

FÖRDELAR MED IGLO5:

 • elegant design med avrundade GL System profiler
 • profilen med fem kammare ger höga värmeisoleringsparametrar och en perfekt stabilitet: inre profilkammares system, tätningslister och rutor med värmeisolering som garanterar en rejäl reduktion av värmeförluster och värmekostnader
 • den estetiska och dolda glaslisten
 • ett brett urval av glaskassetter med mått på 36 mm
 • 13 mm avstånd mellan ramen och beslagsspårets axel garanterar ett optimalt inbrottsskydd
 • en unik form och EPDM tätning placerad i speciella kanaler och spår ger en optimal isolering och långvarig användning
 • stålförstärkning på fönsterram och -båge gör fönstret mer styvt som spelar en viktig roll i stora konstruktioner.
 • många färger tillgängliga i 29 Renolit foliers kulörer
 • utmärkt värmeisoleringr

IGLO5 FÄRGER:

 

IGLO5 RUTOR:

Varje IGLO5 fönster standardutrustas med tvåglaskassett.
Standardglaskassetten hos DRUTEX S.A. består av en float ruta med tjocklek på 4 mm, en stålmellanlist med bredd på 16 mm och en thermofloat ruta (med mjuk beläggning) med tjocklek på 4 mm. Utrymmet mellan rutorna fylls med argongas för att få lägre värmegenomgångskoefficient.

Standardglaskassetten hos DRUTEX S.A. har högre värmeisoleringsparametrar med värmegenomgångskoefficient på:

 • Ug = 1,0 W/(m2K) – forskningsmetod enligt PN-EN 674:1999
 • Ug = 1,1 W/(m2K) – räkningsmetod enligt PN-EN 673:1999

Hos DRUTEX S.A. kan du dessutom välja lämpliga glaskassetter individuellt för att få ännu bättre ljudisolering, ljusinsläpp och inbrottssäkerhet. Hos oss kan du också byta ut dina glaskassetter till float, stopsol, reflektfloat, ornament, säkerhetsglas eller inbrottssäkert glas.

IGLO5 BESLAG:

IGLO fönstret utrustas med det mest moderna MACO MULTI MATIC KS beslaget med tappar på fönstrets hela båge, vilket försvårar inbrott och garanterar den högsta säkerhetsnivån samt ger en perfekt stabilitet som skapas av högkvalitativa komponenter.
Det nya beslaget garanterar också inbrottsskydd i fönstrets kritiska punkt, även i tiltläge. Det innovativa beslaget utrustas också med lyftbeslag integrerat med handtagsspärr som bidrar till att fönstret öppnas och stängs smidigt. Lyftbeslaget hakar inte upp sig och arbetar flytande därför att det inte längre har några tänder.

MACO MUTLI MATIC KS beslaget är fönstrets nya säkerhetsdimension!

Beroende på beslag kan fönster uppdelas i följande typer:

 • Underkantshängt fönster (tilt-funktion) – utrustas med ett tiltbeslag och även med inbrottsskydd efter kundens behov.
 • Sidohängt fönster (turn-funktion) – förutom standardfunktionen gör lyftbeslag lättare att stänga fönsterbågen, vilket bidrar till användarkomfort. Beslaget standardutrustas med ett inbrottsskydd och gör det möjligt att ställa bågen rätt genom att ställa in den i tre plan. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.
 • Underkantshängt och sidohängt fönster (tilt/turn funktion) – utrustas med vår senaste nyhet som är mikroventilation i vädringsläge, dvs. 10-13 mm öppning som gör luftutbyte snabbare; lyftbeslag som underlättar att stänga fönsterbågen, en spärr som skyddar handtaget mot felaktigt läge och samtidigt gör att fönsterbågen inte kopplas ifrån beslaget, vilket rejält bidrar till användarkomfort, 1 inbrottsskydd som skyddar mot att fönster med tilt funktion bryts upp utifrån. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.

IGLO5 CLASSIC BESKRIVNING:

PVC-fönster med PVC GL SYSTEM profil är ett system med 5 kammare, bredden på 70 mm och yttre tätning.
GL SYSTEM profilen har designats av DRUTEX S.A. för att tillfredsställa kunders förväntningar. En blandning av profilens höga värmeisolering Uw = 0,89 W/(m2K) med bra ljudisolering och PVC-fönstrets pålitliga funktionalitet betyder en modern teknologi och stil. Med GL SYSTEM profilen kan välfungerande fönster av många olika form utföras och fungera rätt. Med IGLO5 Classic PVC-fönster med GL SYSTEM kan vi erbjuda våra Kunder de fönster som uppfyller alla funktionella och höga estetiska krav.

IGLO5 SNITT:

 • PVC-fönstrets profil med fem kammare (endast av en ny råvara) med karmdjupet på 70 mm som garanterar en utmärkt värme- och ljudisolering
 • en unik form och EPDM tätning placerade i speciella kanaler och spår ger en optimal isolering och långvarig användning
 • marknads nyhet – MACO MULTI MATIC KS beslag med två i.S. (intelligente Sicherheit – intelligent säkerhet) säkerhetslåstappar.
 • Silber-Look ytbehandling och spanjoletts linjära fåror samt dolda gångjärn i beslagsspår förbättrar fönstrets estetik.
 • Tillgängligt alternativ: lösningar med inbrottsklass RC 2N
 • en modern design enligt fönstermarknadstrender
 • ett brett urval av glaskassetter
 • dolda glaslister
 • den stora mellersta kammaren garanterar en lämplig stabilitet
 • karmens flata inre yta gör det lättare att montera PVC-fönster på ett rätt sätt

FÖRDELAR MED IGLO5 CLASSIC:

 • profilen med fem kammare ger höga värmeisoleringsparametrar och en perfekt stabilitet: inre profilkammares system, tätning och rutor med värmeisolering som garanterar en rejäl reduktion av värmeförluster och värmekostnader
 • den estetiska och dolda glaslisten
  ett brett urval av glaskassetter med mått på 36 mm
 • 13 mm avstånd från beslagsspårets axel garanterar ett optimalt inbrottsskydd
  en unik form och EPDM tätning placerad i speciella kanaler och spår ger en optimal isolering och långvarig användning
 • stålförstärkning på fönsterram och båge gör fönstret mer styvt som spelar en viktig roll i stora konstruktioner
 • många färger tillgängliga i 29 Renolit foliers kulörer
 • utmärkt värmeisolering

IGLO5 CLASSIC FÄRGER:

IGLO5 CLASSIC RUTOR:

Varje IGLO5 fönster standardutrustas med tvåglaskassett.
Standardglaskassetten hos DRUTEX S.A. består av en float ruta med tjocklek på 4 mm, en stålmellanlist med bredd på 16 mm och en thermofloat ruta (med mjuk beläggning) med tjocklek på 4 mm. Utrymmet mellan rutorna fylls med argongas för att få lägre värmegenomgångskoefficient.

Standardglaskassetten hos DRUTEX S.A. har högre värmeisoleringsparametrar med värmegenomgångskoefficient på:

 • Ug = 1,0 W/(m2K) – forskningsmetod enligt PN-EN 674:1999
 • Ug = 1,1 W/(m2K) – räkningsmetod enligt PN-EN 673:1999

Hos DRUTEX S.A. kan du dessutom välja lämpliga glaskassetter individuellt för att få ännu bättre ljudisolering, ljusinsläpp och inbrottssäkerhet. Hos oss kan du också ändra dina glaskassetter till float, stopsol, reflektfloat, ornament, säkerhetsglas, inbrottssäkertglas.

Standardglaskassetten hos DRUTEX S.A. har högre värmeisoleringsparametrar med värmegenomgångskoefficient på:

 • Ug = 1,0 W/(m2K) – forskningsmetod enligt PN-EN 674:1999
 • Ug = 1,1 W/(m2K) – räkningsmetod enligt PN-EN 673:1999

Hos DRUTEX S.A. kan du dessutom välja lämpliga individuellt glaskassetter för att få ännu bättre ljudisolering, ljusinsläpp och inbrottssäkerhet. Hos oss kan du också ändra dina glaskassetter till float, stopsol, reflektfloat, ornament, säkerhetglas, inbrottssäkert glas.

IGLO5 CLASSIC BESLAG:

IGLO fönstret utrustas med det mest moderna MACO MULTI MATIC KS beslaget med tappar på fönstrets hela båge, vilket försvårar inbrott och garanterar den högsta säkerhetsnivån samt ger en perfekt stabilitet som skapas av högkvalitativa komponenter.

Det nya beslaget garanterar också inbrottsskydd i fönstrets kritiska punkt, även i tiltläge. Det innovativa beslaget utrustas också med lyftbeslag integrerat med handtagsspärr som bidrar till att fönstret öppnas och stängs smidigt. Lyftbeslaget hakar inte upp sig och arbetar flytande därför att det inte längre har några tänder.

MACO MUTLI MATIC KS beslaget är fönstrets nya säkerhetsdimension!

Beroende på beslag kan fönster uppdelas i följande typer:

 • Underkantshängt fönster (tilt-funktion) – utrustas med ett tiltbeslag och även med inbrottsskydd efter kundens behov.
 • Sidohängt fönster (turn-funktion) – förutom standardfunktionen gör lyftbeslag lättare att stänga fönsterbågen, vilket bidrar till användarkomfort. Beslaget standardutrustas med ett inbrottsskydd och gör det möjligt att ställa bågen rätt genom att ställa in den i tre plan. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.
 • Underkantshängt och sidohängt fönster (tilt/turn funktion) – utrustas med vår senaste nyhet som är mikroventilation i vädringsläge, dvs. 10-13 mm öppning som gör luftutbyte snabbare; lyftbeslag som underlättar att stänga fönsterbågen, en spärr som skyddar handtaget mot felaktigt läge och samtidigt gör att fönsterbågen inte kopplas ifrån beslaget, vilket rejält bidrar till användarkomfort, 1 inbrottsskydd som skyddar mot att fönster med tilt funktion bryts upp utifrån. Genom att justera fästen kan trycket mellan bågen och karmen anpassas.

HAR DU FRAGOR? SKRIV TILL OSS

E-postadressen (obligatoriskt)

Meddelandets innehåll

Comments are closed.